KÜTAHYA HİSARCIK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

STUDENTS' RESEARCH ( Öğrenci Araştırmaları )

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürlüğünden e-Twinning Projesi
STUDENTS' RESEARCH ( Öğrenci Araştırmaları )

Ukrayna ile ortak yürüttüğümüz  e-twinning projesinde18 öğretmen ve 60 öğrenci çalışmalar yapmaktadır.

STUDENTS' RESEARCH ( Öğrenci Araştırmaları )

Proje hakkında

Öğrenciler kültürleri hakkında araştırma yapacaklar. Twinspace'de fotoğraflar, videolar, slaytlar ve makaleler paylaşılacaktır. Medya okuryazarlığı geliştirilecektir.
Covid-19 hastalığı nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrenciler internette araştırma yapmayı ve Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler. Öğrencilerin girişimciliğini geliştirmek için çevrimiçi etkinlikler ve çevrimiçi yarışmalar olacak.

HEDEFLER

Öğrenciler internette araştırma yapmayı öğrenecekler.
İnternette araştırma yapma becerisi geliştirilerek, interneti eğitim amaçlı kullanma becerisi kazanılır. İnternette ihtiyaç duyduğu bilgileri bulmayı başaran öğrenci, uzaktan eğitim sürecinde daha başarılı olacaktır.
Covid-19 hastalığı nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrenciler için Web2 aracı kullanımı geliştirildi. Çevrimiçi etkinlik ve yarışmalar yapma becerisine ulaşılır. Öğrencilerin girişimciliği gelişecek.

ÇALIŞMA SÜRECİ

1. Kültürlerle ilgili makale ve fotoğraflar internette bulunacaktır. Kısa videolar bulacaklar veya kendi başlarına fotoğraflar, videolar ve slaytlar oluşturacaklar. medya okuryazarlığı geliştirilecek ve bu çalışmalar twinspace'de paylaşılacaktır.
2. Öğrenciler ve öğretmenler, paylaşılan gönderi, resimler ve videolar hakkında yorum yaparak destekleyeceklerdir.
3. BİT araçlarının kullanımı desteklenecektir. Bu nedenle çevrimiçi etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecektir. Bu çalışmaların fotoğrafları twinspace'de paylaşılacaktır.
4. Uzaktan eğitim sürecinde Web2 araçlarının kullanımını desteklemek için çevrimiçi deneme sınavları ve çevrimiçi ders içeriği oluşturma faaliyetleri yapılacaktır.
5. Çalışmalar farklı okullar tarafından kullanılacak ve iyi örnekler yaygınlaştırılacaktır.
6. Öğretmenler, öğrencilerin girişimciliğini geliştirmek için çevrimiçi slayt yarışmaları, kısa video yarışmaları, müzik yarışmaları, satranç yarışmaları veya dal yarışmaları düzenleyeceklerdir.
7. Öğretmenler sınıf whatsapp grupları kuracak. Öğrencilerini bu gruplar ile bilgilendirecekler.

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Öğrenciler farklı kültürleri öğrenir ve medya okuryazarlığını geliştirir. Ayrıca dijital formatta nasıl bilgi alınacağını da öğrenirler. Öğrenciler internetteki çalışmalarıyla BİT araçlarını kullanmayı öğrenirler.
Öğrenciler monotonluktan kurtulur ve araştırma becerileri gelişir. Böylece Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrenciler bilgiye ulaşmayı öğreniyor. Web 2 araçlarını kullanarak, çevrimiçi kurs etkinlikleri oluşturabilir ve okulun çevrimiçi yarışmalarına katılabilirler. Girişimci bir genç yaratılır.

06-01-2021

82. Yıl Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Hükümet Konağı Kat 2 HİSARCIK/KÜTAHYA - 0 (274) 481 33 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.